Doel #44: Lees 50 boeken (Deel 2)

lezen

Oei……..Ik heb jullie al een tijdje in de steek gelaten. Dat was niet helemaal het plan. Ik wist even niet zo goed welke richting ik op wilde gaan met deze Blog. Het schrijven over mijn doelen is superleuk, maar ik miste ook de dingen die mij gelukkig maken en niet op de lijst staan. Daarom heb ik ook besloten over onderwerpen buiten mijn 101doelen-lijst te gaan schrijven. Ik hoop ook daar veel mensen blij mee te kunnen maken. Het leven zelf is leuk zat. Binnenkort dus ook meer over mijn dagelijkse Happy things! Ondertussen lees ik braaf verder en wordt mijn leeslijst alsmaar langer. Ik vraag me stiekem nog steeds af of ik de 50 boeken ga halen binnen het Day zero project. Maar he….Who cares! Mocht iemand een leuke leestip hebben, ik houd mij aanbevolen. Ik merk dat ik toch steeds hetzelfde soort boeken lees. Misschien eens een keer iets totaal anders? De volgende boeken staan inmiddels gelezen weer op mijn plank.

1001004010215151

Contract ~ Lars Kepler

In het vroege ochtendgloren wordt op een verlaten plezierjacht in de Stockholmarchipel het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Het water in haar longen wijst op een verdrinkingsdood, maar vreemd genoeg vertonen haar kleren geen enkel spoor van zeewater. De volgende dag stuit de politie in een Stockholms appartement op het lichaam van een man. Hij hangt aan een haak in het plafond, in een verder lege kamer. Inspecteur Joona Linna is ervan overtuigd dat de man zelfmoord heeft gepleegd. Hij krijgt gelijk, maar daarmee is de zaak niet gesloten. De twee doden vormen de opmaat tot een reeks duizelingwekkende en gevaarlijke gebeurtenissen die Joona Linna meesleuren in een nietsontziende jacht op de moordenaar.

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun debuut “Hypnose” domineerden ze maandenlang de internationale bestsellerslijsten. Contract is hun tweede zinderende thriller met inspecteur Joona Linna in de hoofdrol.

Dit is het tweede deel in de serie over Joona Linna. Natuurlijk heb ik het eerste deel ook gelezen. Heel toevallig begon ik met boek nummer vier. Deze vond ik in de boekenwinkel en leek me wel spannend. Niet wetende dat het deel vier uit een serie was, heb ik dit boek in één ruk uitgelezen. Ik heb deze serie dus niet in de juiste volgorde gelezen. Dat is jammer, maar helaas. Ik houd ervan boeken te lezen die over één en dezelfde hoofdpersoon gaan. Ik kan me daar helemaal in verliezen. Ook dit boek heb ik vrij snel uitgelezen. Ik heb de klok in de nacht vrij laat zien worden voordat ik hem eindelijk weg kon leggen. Erg spannende boeken waarin het plot natuurlijk een totaal andere wending krijgt dan dat je zelf had gedacht. Tip: Begin bij het eerste boek, hahahaha.

9cc588f8dd3fd653ba9e8bba03566e38cdd6cbe3

Getuige ~ Lars Kepler

In Birgittagarden is een internaat voor jonge vrouwen met destructief gedrag. Op een donkere herfstnacht wordt een van de opgenomen meisjes vermoord in de separeerkamer. Ze wordt met beide handen voor haar gezicht gevonden op het bed. Niemand heeft iets gezien, maar een van de meisjes is spoorloos verdwenen. Inspecteur Joona Linna reist af naar de Birgittagarden en bevindt zich al snel midden in de meest raadselachtige moordzaak waarop hij ooit is gestuit. Als hij op zoek gaat naar de oplossing, worden er verwoestende krachten in werking gezet. Kort na de gewelddadige moord begint een vrouw in Stockholm de tiplijn van de politie te bellen met informatie. Eerst vraagt ze geld voor haar inlichtingen, maar later verzoekt ze hen alleen maar te luisteren, steeds wanhopiger.

Tja, wat zal ik zeggen. Boek nummer drie uit de beschreven reeks hierboven. Ik vind deze reeks echt supergoed. Ik vind het jammer dat het laatste boek van dit schrijversduo niet over de rechercheur Joona Linna gaat. Maar hé, wie weet komt er nog een vervolg op deze reeks. Zeker een aanrader voor mensen die van spannende boeken houden en de serie van Karen Slaughter ook gelezen hebben. De schrijfstijl van beide schrijvers zijn niet identiek, maar de spanning zeker wel!

th7a09791s

Niet te filmen ~ Sophie Kinsella

Audrey durft haar huis niet meer te verlaten en houdt van achter een zonnebril de buitenwereld op afstand. Een angststoornis maakt haar dagelijkse leven behoorlijk lastig. Op aanraden van de psycholoog, dokter Sarah, legt ze haar leven vast op camera, om zo haar zelfvertrouwen terug te krijgen. In haar documentaire ‘Mijn serene, liefdevolle huisgenoten’ dreigt Audreys moeder de computer van Frank, Audreys gameverslaafde broer, uit het raam te gooien. De vader van Audrey herleeft zijn gloriejaren in zijn leren broek jammend in de garage. En Audreys vierjarige broertje Felix blijft alles met een ongelovige opgetogenheid benaderen: ‘Een vrachtwagen op straat! Ketchup! Een extra lang patatje!’ Audreys herstel lijkt ver weg, tot Linus-een vriend van haar broer- opduikt in haar leven. Linus snapt haar. Met zijn glimlach als een sinaasappelpartje en zijn grappige briefjes verleidt hij Audrey om weer naar buiten te gaan. En opeens lijkt de buitenwereld een stuk minder angstaanjagend.

Jaaaaaaaa, na een lange tijd eindelijk een nieuwe chicklit van Sophie Kinsella. Ik moet eerlijk toegeven dat ik alle boeken die ze geschreven heeft nu in mijn bezit heb. Inclusief de shopaholic reeks. Dit verhaal vond ik niet haar beste, maar ondanks dat heb ik hem geloof ik op een vrije zondag in één dag uitgelezen! (bloos) Nogmaals, geen literaire hoogstandjes maar erg fijn weg te lezen. De laatste ‘Shopaholic’ ligt ook nog op mij te wachten. Die zie je dus in de volgende reeks zeker langskomen.

Bron afbeeldingen: Bol.com

5 gedachtes over “Doel #44: Lees 50 boeken (Deel 2)

  1. Als het goed is, komt de nieuwste Karin Slaughter er binnenkort ook bij. Gauw lezen hoor, is weer lekker spannend!
    😘 Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s