Fujifilm Instax mini 8

septemer-2015-212

In deze digitale tijd is het heel gewoon om overal waar je bent leuke en bijzondere momenten vast te leggen door middel van je smartphone of digitale camera. De analoge fotocamera’s zijn we al lang vergeten. Fotorolletjes worden niet meer ontwikkeld in een fotozaak, maar de mooiste foto’s worden direct via het toestel naar de computer gesluisd. Hierdoor is de kwaliteit van een foto flink vooruit gegaan. Misschien zijn de foto’s waar je vriendin een gekke bek trekt of je net niet zo flatteus een hap neemt van iets de foto’s die je liever vergeet en wist zodra je ze bekeken hebt, maar stiekem lachen we daar jaren na dato het hardst om. Ik in ieder geval wel.:)  Daarom ben ik ook zo blij met mijn instax mini 8 polaroid camera. Deze polaroid camera van fujifilm is al een tijdje verkrijgbaar. Bij verschillende verkooppunten kun je jouw exemplaar aanschaffen. Zelf heb ik een roze (erg voorspelbaar) en heb ik deze gekocht bij de Hema

septemer-2015-211

Het toestel is niet zwaar en is goed vast te houden. Tevens zit er een koordje aan waarmee je hem om je pols kunt dragen. De instax Mini 8 is verkrijgbaar in wit, zwart, babyblauw, roze, geel, rood en paars. De filmpjes gaan achterin het toestel en komen er aan de bovenkant weer uit. Er zit zelfs een flitser op!  Voor diegene die geïnteresseerd zijn in wat technische details, volgt hieronder de beschrijving die bol.com op hun site weergeeft.

De Fujifilm Instax Mini 8 instant is een compacte filmcamera die gebruik maakt van Fujifilm Instax Mini film om direct credit card formaat prints te produceren. De Instax Mini 8 heeft een Fujinon 60 mm lens die kan scherpstellen tot een afstand van 60 cm. Een ingebouwde flitser en automatische belichting garanderen een goede belichting in diverse lichtomstandigheden. Een optische zoeker met geïntegreerde beeldlijnen is beschikbaar voor beeldcompositie en een teller is ook aanwezig zodat u altijd ziet hoeveel foto’s u nog kan maken. Voor extra gemak maakt de Instax Mini 8 gebruik van twee AA batterijen als stroombron ~ Bol.com

Ik ben helaas niet zo technisch aangelegd en heb al helemaal geen verstand van fotografie. Gelukkig is deze camera echt super simpel in gebruik. Basically kijk je door het oogje en druk je op de afdrukknop. Hahaha, makkelijk toch? Vergeet niet even de juiste lichtinstelling in te schakelen en de lens open te klikken! Dat voorkomt een teleurstelling als de foto direct uit je camera komt.

640_instagram-polaroid-coasters
Bron: http://www.theperfectwedding.nl

Bron: pinterest.com
Bron: pinterest.com
Hema verkoopt nu allemaal gave accessoires voor de Instax Mini 8. En voor hele kleine Hema prijsjes.De polaroid camera verkopen ze natuurlijk ook. Deze kost €65 euro!

Schoudertasje voor je instax camera. Verkrijgbaarin de kleur wit, zwart, bruin, roze en blauw. Prijs: 10 euro
Schoudertasje voor je Instax camera. Verkrijgbaar in de kleur wit, zwart, bruin, roze en blauw. Prijs: 10 euro

Stickers om je foto's mee te versieren. Prijs: 2 euro
Stickers om je foto’s mee te versieren. Prijs: 1 euro

Foto-album.Prijs: 2 euro
Foto-album.Prijs: 2 euro

Magnetische fotolijstjes. Prijs: 2 euro
Magnetische fotolijstjes. Prijs: 2 euro
Hollen naar de Hema dus! Natuurlijk verkopen zij ook de filmpjes voor de Instax Mini 8. Deze kosten €15 euro voor 20 filmpjes. Dit is dan ook het enige nadeel aan een polaroid camera.In gebruik zijn ze niet erg goedkoop. Misschien bewaren voor de allerleukste momenten?

Bron foto’s: Lotte van Raamsdonk, hema.nl

Een gedachte over “Fujifilm Instax mini 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s