Doel #44: Lees 50 boeken (Deel 3)

Het is weer tijd om een aantal boeken die ik gelezen heb met jullie te delen. Deze keer een erg treurig boek, een boek geschreven door Nederlands bekendste blogger en natuurlijk ook deze keer een romantisch boek. Daar houd ik nu eenmaal erg van. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd niet erg veel aan lezen toekom. Dat komt door mijn Netflix abonnement en het binge watchen van mijn series. Maar ik beloof je, ik ga proberen wat vaker mijn boek te pakken.

85033

Voor ik doodga ~ Jenny Downham

Voor ik doodga greep al honderdduizenden lezers, jong en oud, bij hun keel. De zestienjarige Tessa heeft leukemie en nog maar korte tijd te leven. En die tijd wil ze goed besteden. Dus maakt ze een lijst van tien dingen die ze absoluut nog wil doen voor ze doodgaat. Te beginnen met seks. En ze wil nog autorijden. En beroemd worden. En verliefd! Maar terwijl Tessa aan haar lijst werkt, verergert haar ziekte en komt haar einde dichterbij.

Ik heb eerst de film gezien voordat ik het boek las. En wat ik heb geleerd in de afgelopen jaren is dat je dat eigenlijk niet moet doen. De film was erg aangrijpend en heel mooi. Natuurlijk was het boek dat ook, alleen wist ik al wat er constant komen ging. Hierdoor is de verrassing die je vaak hebt bij het lezen van een boek verdwenen. Het boek leest wel lekker snel weg en je hoopt echt dat de hoofdrolspeelster haar doelen gaat behalen voordat ze doodgaat. Ik raad ze beide aan. Maar mocht je zeker het boek willen lezen, laat de film dan nog maar even liggen!

9200000015511753

Het Rosie Project ~ Graeme Simsion

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader- een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.

Ik moest in het begin wel even wennen aan het boek. Het is eigenlijk een chicklit/romantisch verhaal geschreven vanuit de man. Ik lees meestal deze boeken uit het oogpunt van de vrouw. Misschien ook wel grappig om de rollen eens om te draaien. Naarmate je Don leert kennen hoop je echt dat hij zijn ware vrouw gaat vinden. Hij heeft een erg hoge gun factor. Er is een vervolg op geschreven onder de naam ‘Het Rosie effect’. Deze heb ik nog niet gelezen. Wie weet….

9200000026018759

Happy Life ~ Mascha

‘Over de liefde kan ik zo enorm veel vertellen. Ik heb al langer dan tien jaar een vaste relatie en ben daar gelukkig mee. Mijn tips? Vertrouwen is enorm belangrijk en elkaar loslaten ook. Laat ieder zijn ding doen en zorg er vooral voor dat je los van elkaar ook nog een leven hebt. Maar ook samen, blijf leuke dingen doen. Geniet!’  Maar ook over: school, uit huis gaan, carrière, geld, sparen, familie, vriendschap, contact durven maken, feedback krijgen, happy zijn, nee durven zeggen, hoe je over komt, en nog veel meer…..

Mascha is professioneel beautyblogger. Met haar blog Beautygloss.nl heeft zij meer dan 100.000 volgers per dag.

Update!: Mascha heeft onlangs besloten te stoppen met haar blog Beautygloss.nl. Wel Is Mascha actief op youtube met haar eigen kanalen beautygloss en haar dagelijkse vlogs zijn te volgen op haar kanaal vloggloss.

Ik volg Mascha al een hele tijd op haar blog en nu ook haar vlogs. Hierdoor was de inhoud van dit boek voor mij niet echt een complete verrassing. Door elke dag haar vlogs te kijken krijg je zo ie zo het idee haar persoonlijk te kennen. In dit boek bespreekt ze erg veel onderwerpen die ze tegen is gekomen bij het ouder worden en laat ze je meekijken in haar persoonlijke groei. Persoonlijk heb ik het idee dat dit boek meer geschreven is voor haar iets jongere doelgroep. Verhalen over school, liefde en bijbaantjes representeren niet de fase waar ik nu in zit, maar ik denk dat de jonge lezers hier veel tips uit kunnen halen.

Hebben jullie nog leuke leestips? Laat het me weten door een berichtje achter te laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s